BLOG
0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

5 ianuarie 2017

Optimizare SEO. Introducere în SEO

M-am hotarât, dupa câțiva ani de pauză, să reiau obiceiul de a împărtăși cu alții ceea ce am învățat de-a lungul timpului; astăzi despre Optimizare SEO, prin introducere in SEO.

Primul articol este chiar o Introducere în SEO în care voi încerca să vorbesc pe întelesul persoanelor neavizate. Veți descoperi că, dacă veți urma cateva reguli, puteți să scrieți conținut care sa aducă valoare site-ului vostru. Cel mai important este să nu mă credeți pe cuvânt. Puneți în practica și experimentați voi Optimizare SEO.

Ca să nu vă plictisesc de la început, hai să începem.

Ce este Optimizare SEO?

SEO (engl. Search Engine Optimisation - Optimizare pentru Motoarele de Cautare) este o modalitate de marketing care vizează obținerea unei poziții cât mai bune fără a plati pentru listare. Optimizarea presupune utilizarea de cunoștințe tehnice și creativitate pentru a atinge țelul. Există mai multe elemente, care sunt foarte importante, cum ar fi cuvintele cheie, densitatea propozițiilor sau felul în care alte site-uri fac referire la site-ul vostru. Exista multe programe sau extensii care vă pot ajuta să obțineti un scor bun, dar cel mai important este să întelegeți sum funcționează.

Această serie de articole va trece prin toate etapele, de la găsirea termenilor și expresiilor care sunt relevante pentru site-ul vostru (cuvinte cheie) și care generează trafic către conținutul vostru. Nu vă așteptați ca site-ul vostru să apara pe prima pagină imediat. Pe lângă publicarea de conținut relevanteste important să faceți cunoscut motoarelor de căutare conținutul.

Optimizare SEO. Introducere în SEO. Cum încep?

În primul rând hai să vedem ce stie google despre site-ul nostru. Pentru asta deschideti un browser si intrati pe google.com (sau google.ro). În casuța text introduceți site: numesite.ro (unde numesite.ro va fi înlocuit de numele site-ului vostru).

Optimizare SEO. Introducere în SEO
Exemplu căutare site.

În primul rând așa verificați dacă site-ul vostru a fost indexat in baza de date google. Apoi puteți vedea ce s-a indexat. De exemplu, dacă alegeți numai imagini, puteți vedea care imagini sunt indexate, puteți vedea textul pe care l-ați pus la descrierea paginii sau textul preluat automa de google, în cazul în care nu ați specificat un text. Într-un alt articol voi trata doar subiectul căutare pe google.

Dacă conținutul site-ului vostru nu apare la rezultatele căutării, cel mai probabil că acesta nu a fost indexat. În general faptul că aveți un site online nu inseamnă că google știe de el. Pentru a-l anunța vă este de mare ajutor Google Search Console (denumit anterior Google Webmaster Tools). Dacă nu aveți deja un cont, durează aproximativ 2 minute să deschideți unul.

După ce v-ați conectat la Google Search Console trebuie să adaugați un site și să dovediți că este al vostru prin verificare. Verificarea se face foarte simplu, urmând pașii de acolo. Dacă nu vă descurcați, lasați-mi un mesaj pe pagina de facebook și vă îndrum.

Va urma...

Articol publicat de Andrei Ionescu
databaselockenvelopelicensecartmap-markerrocketarrow-right-circleframe-expand